Mut’tan kayısı ihracatı başladı
Mersin’in Mut ilçesinden kayısı ihracatı başladı. İlçede bu yıl 35 bin ton ihracat ve 45 milyon dolar gelir bekleniyor
KİLOSU 3,5 LİRA
Mersin Büyükşehir Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, kayısı ihracatına başlanılan ilçede bu yıl 56 bin dekar alanda kayısı üretiminin yapıldığını, rekolte beklentisinin ise 70 bin ton civarında olduğunu söyledi. Kayısı ihracatının daha çok Irak, Kuzey Kıbrıs ve Avrupa ülkelerine gerçekleştirildiği söyleyen Acar, "Şu anda Ninfa cinsi kayısı ihracatı 2 TL ile 2,20 TL arasında devam ediyor. Trintina kayısı cinsi ise 3 TL ile 3,50 TL arası alıcı buluyor" dedi.
REKOLTE DÜŞTÜ
Bu sene meydana gelen don olayı nedeniyle rekolteyi 65 ila 70 bin ton civarında beklediklerini açıklayan Acar, "Buna rağmen bu mahsulün yüzde ellisi ihracata gitmesi bekleniyor. Kayısılarımızın kalite, görüntü ve rengi son derece iyi. Bütün ihracatçı firmalar beğeni ile komisyoncularla bağlantı kurmakta. Bu sene kapsamlı bir ihracatın olmasını bekliyoruz" diye konuştu. İhracatçı Tevfik Yılmaz ise, günlük 40 ila 50 ton arası kayısı ihracatı yaptıklarını söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor