Dört yeni buğday çeşidi çiftçiye tanıtıldı
21 BUĞDAY ÇEŞİDİ
Enstitü olarak buğdayda öz kaynakları kullanarak geliştirdikleri çeşitlerin ülke tohumculuğunda kullanım oranının yüzde 95 olduğunu belirten Irmak, "Tohumculuk alanında son 10 yılda önemli mesafeler kat ettik. Enstitü olarak buğday çeşitliliği geliştirmede ve tohumluk üretiminde lider bir konumdayız. 6'sı makarnalık, 15'i ekmeklik olmak üzere 21 tohumluk buğday çeşidimiz var" dedi.
YÜZDE 4'Ü ADANA'DAN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Söğüt de buğdayın yaşam içinde vazgeçilmez bir yeri olduğunu ve yaşamın her alanında kullanıldığını ifade ederek, "Ülkemizde geçtiğimiz yıl 78 milyon 811 bin dekar alanda yapılan buğday ekiminden 22 milyon 692 bin 610 ton üretim gerçekleşti. Adana ise buğday üretiminin yüzde 4'lük kısmını karşılamaktadır" ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor