Çarşamba 27.07.2016
Son Güncelleme: Salı 26.07.2016

‘Tarsus beyazı’ dünyaya açılıyor

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Tarsus beyazı üzümünün 'Mutasyon Islahı Yoluyla Geliştirilmesi ve Tane Dökümüne Dayanıklı Yeni Çeşitlerin Elde Edilmesi Projesi'nde önemli mesafeler katedildi. Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteklediği 2015 yılında başlayan projede bir buçuk yılda gelinen nokta hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
DÜNYA MARKASI OLACAK
Tarsus beyazının kentin en önemli markalarından biri olduğunu belirten Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, "Tarsus beyazı, tanelenme sorunu nedeniyle nakliyeye dayanım açısından sıkıntılı bir çeşit ve bu nedenle ihracata uygun değildi. Bu sorunu çözmemiz halinde Tarsus ve yöresinde Tarsus beyazı üretim alanları genişleyecek ve bir dünya markası olacaktır" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.