Giriş Tarihi: 26.9.2016

Özmen: Yatırıma devam

Gaziantepli Özmen ailesinin kurduğu lisanslı hububat deposu faaliyete geçti. Özmen ailesi, restore edilen tarihi Hışva Han’ı da butik otel ve yöresel yemekler sunan restoran olarak işletecek

Gaziantep'in önde gelen sanayicilerin Erhan Özmen, 30 milyon liralık yatırımla Türkiye'nin en büyük özel lisanslı deposunu hizmete açtı. 55 bin ton kapasiteli silolarıyla bölgedeki ilk lisanslı depoyu hizmete sunan Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş., bölgedeki ürünlerin elektronik ürün senetleriyle ülkenin her tarafında nakliyat sorunu olmadan satılmasını sağlıyor.
EL DEĞMEDEN
Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, 20 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen lisanslı depoların 55 bin ton hububat depolama kapasitesine sahip olduğunu belirterek, "Ürünlere, depolara gelişinde yapılan analiz sonucunda lisans verilecek. Üretici, tüccar veya sanayici ürün getirebilecek. Bizden alacağı lisans belgesi ile ürününü istediği yerde satabilecek. Ürünler depolara el değmeden taşınacak" dedi. Sistemin hayata geçmesi için büyük çabalar sarf eden Özmen, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken ürün ve insan sağlığı açısından sağladığı faydalara da dikkat çekti. Erhan Özmen, "Ülkemizde ürünlerin önemli bir kısmı binaların veya evlerin altında kötü koşullarda saklanıyor. Modern depolarda saklanan ürünlerin kalitesi bozulmadığı gibi hijyen açısından da büyük fayda sağlanıyor" diye konuştu.
TURİZME KAZANDIRILDI
Sanayiciliğin yanı sıra hizmet sektörüne da adım atan Özmen ailesi, bir süre önce restorasyon projesi nedeniyle Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda 15. Yıl Özel Ödülü'ne layık görülen tarihi Hışva Han'ı da butik otel ve yöresel restoran olarak işletecek. 10 odalı butik otel ile restoranda kullanılan ürünlerin tamamı Gaziantepli ustalar tarafından yöresel malzemeler kullanılarak imal edildi.
YÖRESEL YEMEKLER
Ünlü şeflerin de görev aldığı restoranda taş fırın ve aylık olarak değişen yöresel yemek menüleri yer alıyor. Restorasyon projesiyle kurtarılan tarihi handa bulunan su livasları ve susamhane de özel bir koruma sistemiyle gelen ziyaretçilerin hizmetine sunulurken, Gaziantep Kalesi'nin yanı başında yer alan tarihi han, Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Pazarı gibi tarihi mekanlara olan yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Hışva Han'ın yeni yüzü ile tanışanlar, işletmeci Özmen ailesini kutluyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.