Ödüllü handa ağız sulandıran lezzetler
Gaziantep’in tarihi ve ticari mekanlarından olan Hışva Hanı’nın restorasyonu bitti. Özmen ailesi tarafından restoran ve butik otel olarak hizmete sunuldu
YÖRESEL ÜRÜNLER
Handa kullanılan ürünlerin tamamı Gaziantepli ustalar tarafından yöresel malzemelerden özel olarak imal edilirken ünlü şeflerin de görev aldığı restoranda taş fırın ve aylık olarak değişen yöresel yemek menüleri yer alıyor. Antep işi danteller ve kutnu kumaşıyla donatılan odaları olan butik otelin de yer aldığı tarihi handa bulunan su livasları ve susamhane de özel bir koruma sistemiyle gelen ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yönlendirmesiyle hanı işletmeye başladıklarını söyleyen Mine Özmen, restoran, butik otel, cafe, çarşı ve patisserie olarak hizmet veren hanın avlusu dahil aynı anda bin 200 kişiye yemek hizmeti verebildiğini, 3 bin metrekare alana sahip olduğunu söyledi. Hanın içinde bulunan Susamhanenin özel davetler ve patisserie olarak hizmet vereceğini belirten Özmen, 2 adet VIP toplantı odası, çocuk odası, mescit gibi özel bölümlerin yer aldığı mekanın bölgede tek olduğuna dikkat çekiyor.
GURME RESTORAN
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in UNESCO Başkanını ağırladığı mekan için "Mutfağımızı iyi tanıtacağız. Yurtdışına buradan açılacağız" dediğini söyleyen Özmen, ünlü iç mimar Mahmut Anlar tarafından düzenlenen mekanın danışmanlığını Murat Özal ve Şebnem Ercantürk'ün yaptığını, Organizasyon Müdürlüğünü ise Gülden Kilci'nin yaptığını kaydediyor. Özmen, "Burası çok farklı, Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerini gurme restoranımızda mevsimsel olarak sunacağız. Ekmeklerimiz ve bazı yemekler özel taş fırında pişecek" diyor. Hışva (pamuk kozası) olarak da bilinen Lala Mustafa Paşa Hanı, Gaziantep Kalesi'nin güney eteğinde Handan Bey Çarşısı içinde inşa edilmiş. Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde kentin en ünlü hanı olarak tarif edilen han 1577 yılında Halep ve Şam Beylerbeyi olan Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor