Son Güncelleme: Salı 11.10.2016
Şehitkâmil tandır kültürünü yaşatıyor
TADI BOZULMUYOR
Diyarbakırlı Mehmet Ali Öncel de yapılan tandır ile kendi mutfak kültürlerini yaşama fırsatı yakaladığını dile getirdi. Mehmet Ali Öncel, "Kendi yöremin kültürünü burada yaşatabiliyorum. Tandır ekmeğinin lezzetini hiçbir fırında bulamazsınız. Tandır ekmeği 10 gün sonra yendiğinde bile lezzeti değişmez. Çok güzel bir hizmet. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Hüseyin Aytekin ise tandır ekmeğinin çok daha ekonomik bir maliyetle yapıldığına dikkat çekti. Aytekin, "Mahallemizde en az 150-200 ev bu tandırdan faydalanıyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki halkımız, tandır ekmeğine alışıktır. Bir torba unun fiyatı 60 lira. Alınan bir torba un, bir ailenin bir aylık ekmeğini karşılıyor. Eğer o aile fırından ekmek alırsa bir ayda yaklaşık 300 lira masrafı olur "dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor