FETÖ’cü okula MEB’den destek

Devlet tarafından el konulan FETÖ’cü okulun 2015 yılında bursluluk sınavı yapma isteğine Milli Eğitim tarafından olur verildiği ve Adana’daki tüm devlet okullarında duyurulduğu ortaya çıktı
FETÖ'CÜ OKULDAN SINAV
Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın 17-25 Aralık operasyonundan sonra yaptığı çağrı üzerine 3 ayda FETÖ'nün okullarında okuyan 200 bin öğrencinin devlet okullarına nakli gerçekleştirildi. O zamanın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, nakiller için kolaylık sağlanması konusunda 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine genelge yolladı. 2014 yılında Milli Eğitim'de temizlik harekatı başlarken, Seyhan İlçe Müdürlüğü bu yaşananların tam aksine hareket etti. 14 Aralık 2015 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı gönderen Seyhan, Özel Burç Vural İlkokulu ve Ortaokulu'nun Adana genelinde 4. sınıflara yönelik 4x4 matematik bursluluk sınavı düzenlemek istediğini bildirdi. Recep İnce'nin mahkeme kararı ile Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine gelmesinden sonra izne ayrılan eski Seyhan ilçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, hükümetin aldığı tavrın tam aksini gösterdi ve FETÖ'cü okul yönetiminin istediği sınav talebini çağrısını işleme koydu. 22 Aralık 2015 tarihinde Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu'nun oluruyla bursluluk sınavıyla ilgili duyuruların okulun internet sayfasında yapılmasına izin verildi. FETÖ'cü okulun bursluluk sınavı duyurusu Seyhan'ın ve devlet okullarının resmi internet sayfalarında yayınlanarak tüm öğrencilerin görmesi sağlandı.
TEPKİ GERİ ADIM ATTIRDI
Öğretmenler ve velilerden gelen yoğun tepki üzerine önce duyurular ilan panolarından söküldü ardından 16, 17 ve 23 Ocak 2016 tarihinde yapılması gereken sınavlar iptal edildi. FETÖ'cü okulun sınav duyurusunun yapılmasında adı geçen İzzettin Aydın'ın okullara 29 Temmuz 2016 tarihli yazı göndererek, "15 Temmuz 2016 Cuma günü yaşanan darbe girişimini sosyal medya hesaplarından destekleyen, yaşanan olayları çarpıtan, ayrıca bu hesaplardan devlet büyüklerine hakaret eden kamu personellerinin isimlerinin müdürlüğümüze bildirilmesini rica ederim" yazılı bir talimat gönderdi. Bu iki tutumu eleştiren öğretmenler, "Bir yıl önce FETÖ'cü okulun Cumhurbaşkanımızın talimatına rağmen reklamını yapan zihniyetin bir yıl sonra renk değiştirmesi dikkat çekici" diye konuştular.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor