Pazar 13.11.2016

Demir eksikliği için altın öneriler

Güney Adana Hastanesi diyetisyeni Selen Civelek, demir eksikliği konusunda altın öneriler verdi. Civelek, demir eksikliğinin önemine değinerek, "Demirden zengin besinler kırmızı et, beyaz et, sakatatlar, deniz ürünleri, yumurta, yağlı tohumlar, pekmez, baklagiller ve tam tahıl ürünleridir. Ispanak demirden zengin bir besin olsa da vücutta kullanımı kırmızı etten çok daha azdır. Ancak ıspanağın da folik asit, magnezyum ve fopsfordan zengin olduğu da unutulmamalıdır" diye konuştu. Yemekten sonra çay içme kültürünü en az bir saat sonraya saklamak gerektiğini belirten Civelek, "Çay demirin vücuttaki kullanımını kısıtlamaktadır. Demir kaynaklı besinlerin yanında bol limonlu salatalar, sebze garnitürler, portakal ve kivi gibi meyveler ile tüketmek vücuttaki demir emilimini arttıracaktır. Kalsiyum vücut için çok gerekli bir mineral olsa da, demir emilimini sınırlandırmaktadır. Ayran, yoğurt ve süt gibi besinleri demir içerikli bir öğün ile tüketmemeliyiz" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.