Son yıllarda hormonlu gıda ürünlerinin insan sağlığına ve geleceğine verdiği zararlar konusunda çiftçilerin bilinçlendirilmesiyle 'organik tarım' ve 'iyi tarım' uygulamaları yaygınlaştı. Gaziantep'te organik tarım yapan çiftçi sayısı son 2 yılda yüzde 500 artarken, 'iyi tarım' uygulamaları da her geçen gün artıyor. Organik tarım yapan çiftçiler en çok Antepfıstığı, zeytin, buğday, nar ve ceviz yetiştiriyor. Kentte 2015 yılında 33 çiftçi, 7 bin 318 dekarlık alanda organik tarım yaparken, 2016 yılında 162 üretici 37 bin 500 dekarlık alanda organik tarım yaptı. 'İyi tarım' uygulamaları kapsamında ise 2015 yılında 3 bin çiftçi üretim yaparken, 2016 yılında bu rakam 8 bin 177 üretici ve 54 bin 256 hektarlık alana çıktı. Bu çiftçilere 27 milyon TL destekleme verildi. 2017 yılında 'iyi tarım' yapan çiftçi sayısının 12 bin olması bekleniyor. Gaziantep İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan, Antepfıstığı, zeytin gibi ürünlerin ağırlıkta olduğu 25 çeşit ürünün organik tarımla üretildiğini açıkladı. Karayılan, son yıllarda organik tarım üretiminin arttığını, organik tarım yapan üreticilere destekleme ödemeleri yaptıklarını dile getirdi. Karayılan, "Sebze ve meyve üreticilerine dekar başı 70 lira, tarla bitkilerinde 10, alabalıkta 0.35, çipura ve levrekte 0.45 lira destekleme sağlıyoruz" dedi.