Giriş Tarihi: 27.03.2017

Aşırı tuz tüketimi hastalık habercisi

YAKIN Doğu Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Özgür Sirkeci, aşırı tuz tüketiminin tansiyon, kalp hastalıkları, inme, böbrek hastalıkları, kemik erimesi gibi birçok hastalığa sebep olduğunu söyledi. Sirkeci, yemeklerde azaltılan 1 gr tuzun bile felçte yüzde 5, kalp krizlerinde ise yüzde 3'lük azalma sağladığını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü'nün, günlük tuz alımını 5 gram olarak önerdiğini ancak Türk toplumunda günlük kişi başı tuz tüketiminin yaklaşık olarak 18 gram olduğunu belirten Sirkeci, konserveler, salçalar, turşular ve ekmek gibi tuz içeriği yüksek gıdaların toplumumuzda oldukça fazla tüketildiğini kaydetti. Sirkeci, yemek anlayışının değişmesi gerektiğini vurguladı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.