Norveç somonu tartışmasına son
OMEGA3 ZENGİNİ
Türk denizlerinde ve iç sularda yetişen başta hamsi, çipura, levrek, alabalık ve Karadeniz somonu olmak üzere tüm çeşitlerin omega3 açısından zengin olduğunu aktaran Yamanyılmaz, Türkiye'nin su ürünleri çeşitliliği ve üretim miktarı bakımından çok zengin olduğunu dile getirdi. Bu tür reklamların ihraç pazarlarında imajı zedelemeye yönelik olduğuna dikkat çeken Yamanyılmaz, "Türkiye 2016 yılında 87 ülkeye su ürünleri ihracatı yaparak dünya su ürünleri sektöründeki gücünü ispat etmiştir" diye konuştu. Su ürünleri sektörünün önemli ölçüde ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine değer kattığını anlatan Yamanyılmaz, şöyle konuştu: Avrupa Birliği'nin, hayvansal ürün ithalatında öngördüğü insan sağlığına elverişli kalite ve standartların ne kadar hassas ve kritik değerleri içerdiğini ve bizim ürünlerimizi AB'ye ihraç ettiğimizi dikkate alırsak, ülkemiz kültür balıklarının insan sağlığına elverişli kalite ve standartlarda üretildiğinin ve tereddütsüz tüketilebileceğinin en önemli ispatı olacaktır.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor