Silifke böğürtleni hasadına başlandı
SERA MİKTARI ARTTI
Bu yıl 50 dönüm böğürtlen serasından yaklaşık 180 ton ürün beklediğini söyleyen Ahmet Özmen, "Atayurt bölgesinin toprakları verimlidir. Aynı ürünlerin yanı sıra yeni ürünler de deniyoruz. Ziraat mühendislerimizin takibiyle böğürtlen dikimini geçen yıl yaptık. Baktık meyve tutumu ve iklime ayak uydurması oldukça iyi, devam ettik ve serayı bu yıl 50 dönüme kadar çıkardık" diye konuştu.
GÜNLÜK 5 TON ÜRÜN
Açıkta haziran ayında hasadına başlanan böğürtleni ilk kez örtü altında yetiştirdiklerini de sözlerine ekleyen Özmen, "Şu an için yurtiçi pazarında ürünümüz zorlanmadan alıcı buluyor. Fiyatı tüketiciyi zorlamayacak şekilde. Hal böyle olunca biz de, tüketiciler de memnun kalıyor. Şimdilerde 20-50 kilo arasında toplanan böğürtlen havaların ısınması ile birlikte günlük 3-5 tona kadar çıkacaktır" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor