Adana'da bir ilke imza atan Kebapçı Mesut Divan Adana, Blogger Leman Tatlı ile birlikte 23 Nisan Çocuk Bayramı'na özel bir etkinlik düzenledi. "Minik Kebapçılar İş Başında" adıyla düzenlenen etkinliğe 9-12 yaşlarındaki çocuklar katıldı. Toplam 10 çocuğun çekilişle belirlendiği etkinliğe katılan minik kebapçılar, Adana kebabının nasıl yapıldığını ustalarla beraber uygulayarak ve eğlenerek öğrendiler. Kebapçı önlüklerini takıp, keplerini giyerek kebapçı mutfağına girdiler. Uygulamalı olarak verilen eğitimde, çocukların elleri kıymaya bulaştı. Eti önce harmanladılar, sonra etleri şişleyip mangalda pişirdiler, hazırladıkları Adana kebabını aileleri ile birlikte yediler. Etkinliğin sonunda çocuklar "Adana Kebabı Hazırlama ve Pişirme Ustalık Katılım Belgesi" aldılar.