Konserveye dikkat edin
PÜF NOKTALARI
Adana Bilim ve Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Kola ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Alparslan, son olaydaki ölümlerin konserveden kaynaklanıp kaynaklanmadığının otopside ortaya çıkmadığını açıkladı. İster sanayi ürünü ister el yapımı gıda için en önemli kriterin güvenilirlik olduğunu vurgulayan Alparslan, "Konserve hazırlanmadan önce mutfağın ve kullanılacak malzemelerin temizliğine dikkat etmek gerekiyor" dedi. Konserve hazırlanmadan önce mutfağın ve kullanılacak malzemelerin temizliğinin önemini dikkat çeken Alparslan, "Konserve minimum 120 santigrat derecede 10-15 dakika kaynatılması gerekiyor. Kullanılacak kavanozların özellikle kapaklarının daha önceden kullanılmamış olması gerekiyor. Konserveler mümkün olduğunca hızlı şekilde soğutulmalı. Daha sonra serin ve güneş görmeyen yerde muhafaza edilmelidir" şeklinde konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor