Türkiye'de
yer fıstığı üretiminin yüzde 35'inin, işleme ve pazarlamasının ise yüzde 90'ının gerçekleştirildiği Osmaniye'de, 48 bin tonu aşkın rekolte hedefiyle ürünün ekimine başlandı. Çukurova'nın bereketli topraklarına sahip Osmaniye'nin en önemli tarım ürünleri arasında yer alan yer fıstığı ekimine başlayan üreticiler, 10 Mayıs'a kadar tohumları toprakla buluşturmayı sürdürecek. Ekilmesinden yetiştirilmesine, hasadından pazarlanmasına kadar yoğun emek isteyen yer fıstığının üreticileri, verimli bir sezon geçirmeyi bekliyor. Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, geçen yıl Osmaniye ve çevresinde birinci üründe 57 bin, ikinci üründe ise 68 bin olmak üzere toplam 125 bin dekar alana yer fıstığı ekimi yapıldığını söyledi.