Gaziantep keşke bir kebap kenti olabilse
Sahan Restoranları işletmecisi ve yazar Tahir Tekin Öztan, Gaziantep Kitap Fuarında “Kebap Kültürü ve Uluslararası Açılımı” konulu bir söyleşi yaptı
ATEŞTE PİŞEN ET
Öztan, kebapla ilgili yayınların akademik çalışmaların ve yayınların artmasını çok önemsediğini belirttikten sonra, Okan Üniversitesi'nde kebap bölümünün açılacağının müjdesini verdi. Kebabın tanımının, "Ateşte pişen et" olarak yapıldığını belirten Tahir Tekin Öztan, ateşin bulunması ile birlikte kebabın da icat edildiğini söyledi. İlk insanların kebap sayesinde sosyalleştiğini de öne süren Öztan, şöyle devam etti:
KEBAP GAZİANTEP'İN
"İlk insanlardan bu yana kebap var. İnsanlar daha konuşmayı bilmedikleri bir dönemde kebabı biliyordu. Ateşin keşfinin ardından ilk insanların ateşin etrafında toplanıp ısınması, yemek yemesi ve özellikle eti ateşte pişirerek yemeye başlaması sosyalleşmeyi hızlandırmıştır. Kebap hâlâ bir sosyalleşme aracıdır. Kebabı en iyi kimler yapıyor? Tartışmasız Türkler. Türkiye'de kebabı en iyi kim yapar? Elbette Gaziantepliler. Başka yok. Kebap Gaziantep'indir."
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor