Mersin'in
Anamur ilçesinde yetiştirilen ve ilçenin adıyla coğrafi işaret olarak tescillenen muzdan lokum üretildi. Silifke ilçesinde yaşayan cezerye ustası Fuat Özsu ve Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel, Anamur muzunun daha geniş kitlelerce tadılması için çalışma başlattı. Daha önce Silifke ilçesine özgü yoğurtlu lokumu üreten Özsu, bu kez de Birlik tarafından kendilerine gönderilen kurutulmuş muzla lokum yapmaya başladı. Fuat Özsu, ürettikleri lokumun kesinlikle gıda boyası ve aroma içermediğini, tadanlar tarafından çok beğenildiğini söyleyerek, "Anamur Muz Üreticileri Birliği, muzu kurutup bize gönderiyor biz de lokum haline getiriyoruz. Şu anda en fazla önem verdiğimiz ürünümüz muzlu lokum" dedi. Ürünün yeni olmasına rağmen yoğun ilgi gördüğünü belirten Özsu, Mersin yöresine ait ürünleri, fuar ve festivallerde tanıttıklarını dile getirdi.
OTOBÜSLERDE İKRAMLIK
MUZBİR Başkanı Mehmet Güzel, muzlu lokumun otobüslerde ikram olarak verilmeye başlandığını, uçaklarda da dağıtılması için girişimde bulunduklarını söyledi. Muzlu lokumla yetinmeyeceklerini, ilerleyen süreçte bu lezzeti kolonya, reçel, sabun ve şampuan gibi değişik ürünlerde de kullanacaklarını ifade eden Güzel, "Hepsinin denemelerine devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Anamur muzunu daha geniş kitlelere tanıtacağız" diye konuştu.