Araban sarımsağının ünü sınırları aştı
Gaziantep’in Araban ilçesinde 13 yıldan bu yana üretimi yapılan ve ekim alanı her geçen yıl artan sarımsak, aralarında Taşköprü’nün de bulunduğu birçok yeri geçti
ÜRÜN KALMIYOR
Bu sene 40 bin dönüm alanda yapılan üretimden 60 bin ton rekolte beklediklerini dile getiren Doğan, rekoltenin geçen yıla göre 1,5 misli artığını ifade etti. Bölgede üretilen sarımsağın yapısı, lezzeti ve pazar olanaklarının Araban sarımsağına ilgiyi artırdığını aktaran Doğan, "Almanya, İran, İtalya, Suudi Arabistan gibi ülkeler talep ediyor ama yurt dışına ürün göndermek üzere gelen bazı müşteriler, eli boş dönüyor. Çünkü mal kalmıyor, çoğu iç piyasada satılıyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor