Pazar 04.06.2017

Hatay’ın asırlık Ramazan tatlısı

Antakya’ya has bir lezzet olan ve 1 asırdır aynı aile tarafından üretilen Ramazan helvası, ata mesleğini 42 yıldır sürdüren Sadık Fansa tarafından Uzunçarşı’da üretilmeye başlandı

Hatay'da sadece Ramazan ayında yapılıp satışa sunulan 'Ramazan helvası' tezgâhlardaki yerini aldı. Yaklaşık 4 kuşaktır tatlıcılık yapan Fansa ailesinin şimdiki tatlı ustası Sadık Fansa, 7 yaşında başladığı mesleğini ailesi ile birlikte sürdürüyor. Uzunçarşı'da Ramazan ayında kurduğu tezgâhında Ramazan helvasını ürüten Fansa, 42 yıldır bu işi geleneksel yöntemlerle sürdürüyor. Fansa, "42 yıldan beri bu helvayı yaparım. Eniştemden öğrendim. Eniştem de babasından öğrenmiş. Sadece Ramazan ayında yapıyoruz. Gece saat 4'te gelirim. Pişirir saat 7'de burada işleme konur" dedi.

Tahin, şeker, çöven otu ve yörede küncü olarak bilinen susamın karışımıyla üretilen helva, iftar sonrasında atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Kilosu 16 liradan tüketiciye ulaştırılan Ramazan helvası, iftar sonrası kahve veya soğuk içeceklerin yanında tüketiliyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.