Hatay’ın asırlık Ramazan tatlısı
Antakya’ya has bir lezzet olan ve 1 asırdır aynı aile tarafından üretilen Ramazan helvası, ata mesleğini 42 yıldır sürdüren Sadık Fansa tarafından Uzunçarşı’da üretilmeye başlandı
Tahin, şeker, çöven otu ve yörede küncü olarak bilinen susamın karışımıyla üretilen helva, iftar sonrasında atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Kilosu 16 liradan tüketiciye ulaştırılan Ramazan helvası, iftar sonrası kahve veya soğuk içeceklerin yanında tüketiliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor