Son Güncelleme: Salı 06.06.2017
Mersin meyvecilikte Türkiye’nin başkenti
Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, Türkiye’nin meyve ihtiyacının yüzde15’ini Mersin’in karşıladığını söyledi
LİMON VE MUZDA LİDER
Mersin'in mikro klima iklimine sahip istisna bir kent olduğunu belirten Karaoğlu, "Mersin, tropikal, subtropikal, sert çekirdekli ve yumuşak çekirdekli meyveler olmak üzere üzüm, zeytin, çilek, keçiboynuzu ve yeni dünya gibi 65 çeşit ürünün yetiştirildiği nadir kentlerden biridir. Türkiye'de lider olduğumuz ürün çeşitleri ise yüzde 70 ile limon, yüzde 72 ile muz, yüzde 33 ile çilek ve yüzde 49 ile keçiboynuzu" ifadelerini kullandı. Mersin'in sert çekirdekli meyvelerde de iddialı konumda olduğunu kaydeden Karaoğlu, "Mersin kaysı üretiminde, Türkiye'de 2'nci durumda. Toplam 107 bin ton kaysı üretimiyle Türkiye'nin yüzde 14 kaysı ihtiyacını karşılıyor. Mersin, şeftali üretiminde yüzde Türkiye'nin 18'ini karşılarken, 32 bin ton nektarin ve 30 bin ton japon eriği üretiyor. Mersin, Türkiye sofralık üzüm ihtiyacının yüzde 35'ini de karşılıyor" şeklinde konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor