Pazar 11.06.2017
Son Güncelleme: Pazar 11.06.2017

Süt kalp krizi ve felç riskini azaltıyor

Süt ürünlerinin kalp krizi ve felç riskini artırdığına yönelik iddialara tepki veren Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, bu iddialara uluslararası düzeyde yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaşarak yanıt verdi. Öz, "Uluslararası uzmanların araştırmasına göre, tam yağlı süt ürünleri bile, bu riskleri artırmıyor. Bu iddiaları dile getirenler, bilimsel gerçekliği görmezden geliyor" dedi. Süt ürünleriyle ilgili İngiltere'nin en saygın gazetelerinden The Guardian'da yayınlanan araştırmanın devrim yaratabilecek bir çalışma olduğunu belirten Öz, "Bu araştırma, süt ürünlerinin sağlığa zararlı olabileceğine dair yaygın inancı ciddi bir biçimde sarsıyor. Peynir, süt ve yoğurdun tam yağlı olanları bile kalp krizi ve felç riskini artırmıyor. Bu yanlış inanca dayalı korku artık miadını doldurmuştur ve bitmelidir. Halkımız bundan zarar görmektedir" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.