Lezzet başkentinde Ramazan sofraları
UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilen, dünyanın 8. mutfağı olarak tescillenen ve Türkiye’nin bu alanda tek kenti olan Gaziantep mutfağının lezzetleri Ramazan’da sofraları süslüyor
KÜLTÜREL ZENGİNLİK
Kentin İpekyolu'nun getirdiği kültürel zenginliği günümüze kadar taşıyabilen ender şehirlerden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Buradaki İpekyolu tüm medeniyetlere en güçlü dönemini yaşatmış. Tabi bununla birlikte her medeniyet burada kendi yemek kültürünü getirmiş, dolayısıyla buranın sofrası oldukça zengindir. Bizim sofranın çeşitliliği kendiliğinden olan bir şey değil. İnsanlık tarihi kadar eski bu medeniyet, bu çeşitliliği oluşturuyor" dedi.
?500 ÇEŞİT SULU YEMEK
Şehirde Ramazan ayının her anlamda dolu ve eğlenceli geçtiğini anlatan Şahin, "Ramazanda elbette oruç, yapılan ibadetler hepsi çok kıymetli ama bir de Ramazan soframız var. Ailenin birleştiği bir kardeşlik sofrası var. Bizim 500 çeşit sulu yemeğimiz var. Ramazan sofrasında birlik, beraberlik, kardeşlik lezzetle birleşiyor ve bizde ramazan bir başka oluyor. Ramazan soframızın farkı da buradan kaynaklanıyor" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor