Son Güncelleme: Pazartesi 19.06.2017
Mercimekte artış olacak
YÜZDE 15 ARTIŞ
Türkiye'nin 2016 yılında 244 bin ton mercimek ihracatı gerçekleştirdiğini belirten Arslan, ithalatın ise 338 bin ton olarak kaydedildiğini ifade etti. Arslan, "Aynı dönemde 330 bin ton olduğu düşünülen mercimek üretiminin 2017 yılında yüzde 15 artış göstererek 380 bin ton civarında olmasını bekliyoruz. Fiyat beklentileri nedeniyle 2016 sezonunda satışa arz olmayan yaklaşık 50 bin tonluk mahsule birlikte 2017'de 420-430 bin ton kırmızı mercimeğin pazara arz olması bekleniyor" dedi.
EN VERİMLİ BÖLGE
Mercimek üretiminde en verimli bölgelerin sırasıyla Siverek, Batman ve Bismil olduğunu kaydeden Arslan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki en düşük verimlilik oranının Gaziantep- Kilis ovasında beklendiğine işaret etti. Bu bölgede mercimek üretiminden nohut üretimine doğru bir geçişin görülmekte olduğuna dikkat çeken Arslan, "Ayrıca sıcaklardan kaynaklanan yanma ve sonbahar yağışlarının az gerçekleştiği bu bölgelerde verimlilik oranında düşüş bekleniyor" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor