Baklavacıların bayram telaşı
Gaziantepli baklavacılar, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yoğun baklava talebini yetiştirmek için gece gündüz çalıştı
TATLI HEYECAN
Bayram arifesinde çalışmalarını hızlandıran ustalar, özellikle gece çalışarak siparişleri yetiştirebilmenin tatlı heyecanını yaşadı. Gaziantep mutfağının olmazsa olmazı baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında geliyor. Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, tereyağı kullandıkları baklavayı fıstıkla süslüyor. Tepsilere dizilen baklava tüketiciye sunuluyor.
BAKLAVA İSTİYOR
Kalitesine göre kilogramı 40-70 lira arasında değişen baklava yoğun ilgi görüyor. Gaziantep'te ünlü bir baklava firmasının sahibi Ömer Güllüoğlu, "Herkes evinde baklava olsun istiyor. Bayramda eşine, dostuna baklava götürmek istiyor. Bu yüzden yoğun talep oldu. İller bazında daha çok büyükşehirlere gönderiyoruz. Bu talepleri karşılamak için yoğun bir mesai içerindeyiz" dedi.
ZANAAT ÜRÜNÜ
İyi bir baklavanın tadından anlaşılacağını dile getiren Güllüoğlu, şunları kaydetti: "Damak yanılmaz. Gözle de karar verilmek istendiği takdirde baklava cam gibi parlamalı. Bu tazelik göstergesidir. Kullanılan malzemenin güzelliği sadece tatla anlaşılır. Doğal şartlarda yetişen ürünlerden temin ediyoruz. Ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi yok. Baklava ince olursa çıtır çıtır olur. Bizim hamurumuz çok ince, yaklaşık 32 kattan oluşuyor. Baklava bir zanaat ürünüdür."
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor