Perşembe 13.07.2017
Son Güncelleme: Çarşamba 12.07.2017

Güneydoğu çiftçisi ‘Antep fıstığı’ dedi

Türkiye'nin fıstık üretiminin yüzde 80'inin karşılandığı Gaziantep ve Şanlıurfa'da çiftçiler, artan sıcaklardan dolayı kuraklığa ve yüksek sıcaklığa dayanıklı Antep fıstığına yöneliyor. Her yıl ekimi artan Antep fıstığında, yurt genelinde ekim alanında ortalama yüzde 10 artış olurken, 2016'da yurt genelinde 3 milyon 134 bin dekar alanda üretim yapıldı. Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Nevzat Aslan, Türkiye'nin Antep fıstığı üretiminin büyük kısmının Gaziantep ve Şanlıurfa'da gerçekleştirildiğini belirtti. Fıstık sanayisinin büyük bölümünün Gaziantep'te olduğunu dile getiren Aslan, "Daha önce yaptığımız çalışmaya göre 250 bin kişi, şu anda 300 bine yakın kişi direkt ya da dolaylı olarak Antep fıstığı tarımından faydalanıyor. Antep fıstığının, kentin ekonomisinde önemli bir yeri var" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.