Halk sağlığı tehdit altında
Açıkta satılan gıda ürünlerinin halk sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, “Yaz aylarında risk çok daha yüksek” dedi
TAVUK DÖNERE DİKKAT
Özellikle protein içeriği yüksek olan gıdaların bozulma ve zehirlenme yapma olasılıkları daha fazla olduğunu kaydeden Alparslan, "Türkiye'nin her tarafında tavuk döner alışkanlığı var. Fazla tüketilen bir gıda ve riski de yüksek olan bir ürün. Yaz aylarında uygun şartlarda üretilmesi kaydıyla tavuk döner tüketimine dikkat etmek lazım. Bilmediğimiz yerlerden alışveriş yapmamız konusunda duyarlı olmamız gerekiyor" diye konuştu. Semt pazarlarından sadece yaş meyve ve sebze alınmasını öneren Alparslan, "Semt pazarlarında açıkta satılan baharattan tutun kuru meyvesine, yufka yumurta hatta süt ürünleri görüyoruz. Oysa süt ürünlerinin soğuk zincir bozulmadan muhafaza edilmesi gerekiyor. Sıcakta çok çabuk bozuluyor. Kuru meyvelere baharatların da kapalı ambalajda, kapalı koşullarda muhafaza edilmesi lazım. Toprak, toz, böcek gibi unsurların temizlenmesi mümkün değil. Semt pazarlarının ıslah edilmesi lazım" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor