Perşembe 03.08.2017
Son Güncelleme: Perşembe 03.08.2017

Ayçiçeği yağında kanser tehlikesi

MERSİN Şehir Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Simge Akyel, yağlar ve kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu. Günlük yaşamda en çok kullanılan yağlardan olan ayçiçeği yağının dikkatli kullanılmaması halinde kansere yol açabileceğini belirten Akyel, "Günl-ük en fazla 3-4 tatlı kaşığı tüketilmeli, fazlası içerisindeki omega6 nedeniyle kansere yol açabilir. Biz genelde zeytinyağı kullanımını öneriyoruz" dedi. Enerjinin yüzde 25'inin yağlardan sağlanması nedeniyle uzak durulmaması gerektiğini kaydeden Akyel, "Yağlar doğru kullanılmadığı taktirde vücutta iltihaplanmaya neden olabilir. Ayçiçeği yağında bulunan omega6'nın fazla alınması halinde vücutta kalıtsal etkilere yol açar. Bu etkiler, iltihaplanma ve su toplama sonucunda kansere yol açabilir. Ayçiçeği yağını günlük 3-4 tatlı kaşığından fazla tüketmemeli. Kızartmada bile zeytinyağını kullanılmalı" diye konuştu. Güray GÜRDA

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.