Patentli lezzet tuzda tavuk
Gastronomi turizmine ilginin artmasıyla yemek tutkunlarının uğrak yeri olan Hatay, ‘tuzda tavuk’ lezzetini tatmak için yurt dışından bile turistleri ağırlıyor
TUZLA KAPLANIYOR
Bu yöresel tadı koruma adına 17 yıl önce patentini aldıklarını anlatan Özberk, "Kendi özel karışımlarımızla hazırladığımız sosları tüm olan tavuğa sürüyoruz. Düz bir tepsiye 7 kilogram tuz ekleyerek tamamen kaplıyoruz. Odun ateşinde yaklaşık 2 saat pişiriliyor. Sunum da özel olarak yapılıyor. Suudi Arabistan, Lübnan ve Kuveyt gibi ülkelerden de sosyal medya üzerinden yemeklerimizi görüp tatmak için gelenler oluyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor