Son Güncelleme: Çarşamba 09.08.2017
Karpuz pekmezi görücüye çıktı
şalgamı, şırdanı ve karpuzuyla ünlü Adana, yeni bir üründe de iddialı. Türkiye’de ilk kez Yüreğir Belediyesi’ne ait kültürevlerinde üretilen karpuz pekmezi büyük beğeni aldı
DENEYSEL MUTFAK
Kültürevlerinde deneysel mutfak çalışmalarının bulunduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Deneysel mutfak çalışmalarında karpuzdan pekmez üretmeyi başardık. Bilimsel inceleme ve analiz yapılması için Çukurova Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne gönderik. Yapılan tahlillerde, süper pekmezin kalp damar hastalıklarından kanser riskinin azaltılmasına kadar pek çok hastalığa karşı yüksek mineral ve besin öğeleri barındırdığı ortaya çıktı" diye konuştu.
TÜRKİYE'DE İLK
Belediye olarak seri üretime geçmeyeceklerini, amaçlarının girişimcilerin önünü açmak olduğunu anlatan Başkan Çelikcan, "Türkiye'de ilk kez karpuzdan pekmez üretmeyi başardık. Seri üretim konusunda da çalışma yapıyoruz. Bu çalışmaların sonucunu da girişimcilerle paylaşacağız. Üreticilerin tarlada kalan ürününün değerlendirilmesinin yanında seri üretimle birlikte istihdama da önemli katkı sağlanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor