Yemek kültürüyle UNESCO tarafından yaratıcı şehirlerarasına seçilerek gastronomi unvanını alan Gaziantep'te Antep fıstık hasadı başladı. Nizip ilçesine bağlı Teketaş Köyü'ndeki Antep fıstığı hasadına yerli ve yabancı 183 gurme ve şef katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen fıstık hasadı birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. İlk olarak fıstık bekçisi tarafından hasat yapma izni alınmasının ardından tarla sahibinin de onayıyla fıstık toplamaya başlandı. Antep fıstığının coğrafi patentini de elinde bulunduran kente gelen gurmeler, şehrin yemeklerinden ve tarihi mekânlarından oldukça hoşlandıklarını söyledi. Antep fıstığının ihracatını arttırmak için gerekli adımların atıldığını söyleyen yetkililer, "Geçen sene 7 bin ton civarında Antep fıstığı hasadı gerçekleşti. Çiftçilerimize verilen destekle ve fıstığın tanıtımını daha fazla yaparak ihracatın daha ileri seviyelere taşınacağına inanıyorum" diye konuştu.