Çarşamba 23.08.2017
Son Güncelleme: Salı 22.08.2017

Antep fıstığında hasat coşkusu

Gastronomi şehri Gaziantep’te yerli ve yabancılardan oluşan 183 gurme ve şefin katılımıyla Antep fıstığı hasadı başladı

Yemek kültürüyle UNESCO tarafından yaratıcı şehirlerarasına seçilerek gastronomi unvanını alan Gaziantep'te Antep fıstık hasadı başladı. Nizip ilçesine bağlı Teketaş Köyü'ndeki Antep fıstığı hasadına yerli ve yabancı 183 gurme ve şef katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen fıstık hasadı birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. İlk olarak fıstık bekçisi tarafından hasat yapma izni alınmasının ardından tarla sahibinin de onayıyla fıstık toplamaya başlandı. Antep fıstığının coğrafi patentini de elinde bulunduran kente gelen gurmeler, şehrin yemeklerinden ve tarihi mekânlarından oldukça hoşlandıklarını söyledi. Antep fıstığının ihracatını arttırmak için gerekli adımların atıldığını söyleyen yetkililer, "Geçen sene 7 bin ton civarında Antep fıstığı hasadı gerçekleşti. Çiftçilerimize verilen destekle ve fıstığın tanıtımını daha fazla yaparak ihracatın daha ileri seviyelere taşınacağına inanıyorum" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.