Şimdi salçalık biber zamanı
"DAMDA KURUTULUYOR"
Karaisalı biberinin Adana'nın vazgeçilmezi olduğunu belirten Adana Karaisalı Biberciler ve Zeytinciler Derneği Başkanı Murat Kılıç, "Vatandaş, daha ucuza mal olduğu ve daha sağlıklı olduğuna inandığı için kendi salçasını kendisi yapıyor. Evinde temizliyor ve seyyar çekiciler gelip biberi çekiyor. Ardından damda 15-20 günde kurutuluyor. 100 kilo biberden 20 kilo salça çıkıyor" diye konuştu.
ELLER YANIYOR
Birçok vatandaş satın aldıkları biberleri biber çekim merkezlerine götürürken bazı kişiler ise evin önünde biber temizleme geleneğini sürdürüyor. Komşularıyla birlikte mahallede biber temizleyen Nihayet Yıldız (53) ise hazırladıkları biberleri salça haline getirdikten sonra bir kısmını evde kendilerinin tüketeceğini kalan kısmını ise kilosu 20 liradan satacaklarını bildirerek, "Biberleri temizlerken ellerimiz yanıyor. Paramız olsaydı bu eziyeti çeker miydik" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor