Çarşamba 23.08.2017
Son Güncelleme: Salı 22.08.2017

Vazgeçilmez bir tat: Antakya simidi

Gastronomi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Hatay'da kahvaltıların vazgeçilmezi olan 'Antakya simidi' her fırının en çok ürettiği unlu mamul olarak dikkat çekiyor. Kendine özgü tuzsuz ve katkısız hamuruyla hazırlanan Antakya simidi, özel şekliyle de ilk defa görenlerin dikkatini çekiyor. 45 yıldır fırın işletmeciliği yapan Eser Akıncılar, Antakya simidinin tuzsuz olduğunu ve mutlaka yanında verilen kimyon-tuz karışımıyla birlikte yenildiğini söyledi. Antakya simidinin sadece Antakya'da üretildiğini başka hiçbir yerde bu simide rastlamadığını vurgulayan Akıncılar, "Antakya simidinin hamurundan şekline kadar herşeyi diğer simitlerden farklı, öncelikle hamurunda tuz kullanmıyoruz. Hazırladığımız hamuru yaklaşık 1 saat beklettikten sonra özel şekle sahip Antakya simitlerini hazırlamaya başlıyoruz. Diğer simitlerden hem daha büyük, hemde daha lezzetli oluyor" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.