Son Güncelleme: Çarşamba 23.08.2017
Türkiye’nin gülü Çukurova’dan
Türkiye’nin kesme gül ihtiyacının yüzde 30’unu Çukurova Bölgesi’nin karşıladığını belirten gül üreticisi Mahmut Yaman, yakında yurt dışına da ihracat yapacaklarını açıkladı
ISITMA İLE ÜRETİLİYOR
Kışlık gül üretiminin sadece Mersin'de yapıldığını anlatan Yaman, "Bizim üretimlerimiz komple ısıtma ile yapılıyor. Gün geçtikçe gelişiyoruz. Sadece Dikilitaş mahallesinde kesme gül üreten 15 tane sera var. Her yıl yeni çeşitler ekleyerek sektörü geliştiriyoruz. Şuan en çok samuray, Rodos gülleri var" dedi. Kasım ayında kesme gül için sezonun tam anlamıyla açılacağını söyleyen Yaman, "Güllerimizi hazırlıyoruz ve kasım ayındaki fiyatlara bakıyoruz. Eğer fiyatlar iyiyse güllerimizi kesiyoruz. Fiyat iyi değilse yenilerinin çıkması için güllerimizden uç alıyoruz. Gerekli büyümeyi gerçekleştirdiğimiz taktirde yurt dışına ihracat gerçekleştirebileceğiz" şeklinde konuştu.
"ISPARTA İLE YARIŞIRIZ"
Üretim konusunda Isparta ile yarışabilecek durumda olduklarını belirten Yaman, "Türkiye'nin kesme gül ihtiyacının yüzde 30'unu Çukurova Bölgesi'nden karşılanıyor. Biz giderek kendimizi geliştiriyoruz. Isparta'dan da iyi oluruz. Fakat, Isparta yenilebilir gül, gül yağı, reçeli üretiyor. Bizim güllerimiz özel günlerde satılıyor. Bizim güllerimiz dağıtılıyor. Onların gülleri yeniyor" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor