Son Güncelleme: Cuma 25.08.2017
Konargöçerler’in ekmek mücadelesi
Kahramanmaraş’ta tarhana üretiminde kullanılan çiğ bitkisini üreten Konargöçerler’in hayat mücadelesi her geçen gün zorlaşıyor
ZOR BİR İŞ
Yaşadıkları zorlukların büyük olduğunu ama ekmek parası için çalışmak zorunda olduklarını ifade eden Mustafa Oran, "Bu yaptığımıza tarhana seriyor Kahramanmaraş'ın insanları, çığ derler. Çiğin çubuklarını tek tek dağdan çekiyorsun, daha sonra bunları çift veya tek, sıra sıra örüyorsun. Aynı takma diş yapar gibi zor bir işimiz var" dedi.
3 SAATTE YAPILIYOR
Hava şartlarının müsaade etmesi halinde yaz mevsimi sonuna kadar bu işi yapacaklarını söyleyen Oran, "Biri 15 liraya satıyor, diğeri 25 liraya satıyor, ben de 30 liradan aşağıda vermiyorum. Nereden bakarsan bak bu çiği yapmak en az 3 saatini alır. Şurada 3 kişiyiz biz, günlük giderimiz 30 lira" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor