Mersinli üretici kiviyi çok sevdi
Kentte alternatif ürün olması için 1995 yılında ilk etapta 20 fide dikilen kivi, verimli rekoltesiyle çiftçilerin öncelikli tercihi haline geldi
ÜRETİCİ MEMNUN
Kentteki kivi üretiminin deneme yoluyla başladığını belirten Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, "Gözlemlediğimiz kadarıyla çiftçilerimiz, kividen çok memnun. Hem yetiştiriciliği eskiden üretimini yaptıkları şeftali ve elmaya göre daha kolay, hem de daha verimli. Kivi, dekara 5 ton civarında ürün veriyor. Geçen yıl da 2,5 ile 3 liradan aşağıda da satılmadı. Talep de alıyor. Çiftçilerimiz fiyattan memnun. Biz de tavsiye ediyoruz" dedi.
İHRAÇ EDİLİYOR
Tesisleşmenin artmasıyla ihracat kapısının da açıldığını söyleyen Gökçel, dönem dönem başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere ihracat yapıldığını belirtti. Kivi üreticisi de olan Çağlarca Mahallesi Muhtarı Mustafa Gezer, ilk olarak denemesini yapılan kividen memnun kalınca 6 dekarlık şeftali bahçesini kiviye dönüştürdüğünü kaydetti. Uygun, "Dikimden yaklaşık 3 yıl sonra meyve satmaya başlıyoruz. İthalatı azaltmak istiyoruz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor