Perşembe 07.09.2017
Son Güncelleme: Çarşamba 27.09.2017

Kahramanmaraş’ın 2 ürünü tescillendi

KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu üzerine Türk Patent Enstitüsü, 'Maraş Çöreği' ile 'Sumak Ekşisi Akıtı'nın Kahramanmaraş'a ait olduğunu tescilledi. Türk Patent Enstitüsü; Hartlap Bıçağı, Oyma Çeyiz Sandığı ve Kahramanmaraş Yemenisi, Maraş File Nakışı'ndan sonra Maraş Çöreği ile Sumak Ekşisi Akıtı'nın da Kahramanmaraş'a ait olduğunu yayımladığı Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde duyurdu. Bültende Maraş Çöreği için özellikle Ramazan aylarında Kahramanmaraş insanı tarafından yoğun olarak yapılıp tüketildiği belirtilerek, "Maraş Çöreği yöresel bir gıda olup içerik ve yapılış tekniği itibarı ile Kahramanmaraş'a özgü bir gıdadır" denildi. Sumak için de Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde doğal florada kendiliğinde yetişen bir bitkidir. Genellikle meyveleri kurutulup öğütüldükten sonra baharat olarak kullanıldığını kaydedildi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.