Cumartesi 09.09.2017
Son Güncelleme: Çarşamba 27.09.2017

Teleme yoğurdu geleneği sürüyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşlı kadınlar, Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş teleme yoğurdunu yaşatıyor. Kadınlar, taze keçi ve koyun sütünü incir ve dalları ile mayalayarak pratik teleme yapıyorlar. Yoğurt olmasına rağmen adı bugüne kadar pek duyulmamış olan teleme, pazar ya da marketlerde de satılmıyor. Olgunlaşmamış incir, incir dalları ve keçi sütünden yapılan teleme, 10 dakika gibi kısa sürede hazırlanması ve lezzeti nedeniyle tercih ediliyor. Teleme sadece taze sağılmış koyun ve keçi sütünden yapılıyor. Keçi ya da koyundan sağılan taze sütü, ısıtmadan mayalanıp bekletiliyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.