Lezzeti güneşten geliyor
Türk yemek kültürünün vazgeçilmezlerinden olan ve sağlık açısından tüketilmesi önerilen bulgur, güneş altında kurutulması sırasında adeta görsel bir şölen sunuyor
İÇ PAZARDA HIZLI TÜKETİM
Bulgurun iç pazarda vazgeçilemez bir ürün olduğunu anlatan Sarı, özellikle dünyaca ünlü Gaziantep mutfağında 50'ye yakın yemek yapılan bulgurun ayrı bir önemi bulunduğunu dile getirerek, kentin Türkiye'nin en önemli bulgur üretim merkezi konumunda olduğunu belirtti. Sarı, Gaziantep'te bulgurun güneşte serilerek kurutulduğuna, bunun da ürüne eşsiz renk ve lezzet kattığına dikkati çekti.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor