Son Güncelleme: Pazar 08.10.2017
Çukurova’nın tarım ürünleri de festivalde
Adana’nın zengin mutfağını geniş kitlelere tanıtmak için bu yıl ilki düzenlenen Lezzet Festivali’nde bölgenin tarım ürünleri de tanıtıldı
Sadece yöresel yemeklere değil, bölgede yetişen tarımsal ürünlere de yer verilen Lezzet Festivali'ne Yüreğir Ziraat Odası da katıldı. Odanın standında en dikkat çeken ürün ise bölgede son yıllarda ekimine başlanan ve ejder meyvesi olarak da adlandırılan pitahaya oldu. Başkan Mehmet Akın Doğan'dan bölge tarımı ve yetişen ürünler hakkında bilgi alan kent protokolü pitahaya meyvesinin de tadına baktı. Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) de ulusal çapta ödül almış lezzetlerini festivalde konukların beğenisine sundu. ADAPADER ustaları Derviş Göçmen ve Mehmet Akif Sipahi Mas, ödüllü tatlar kısır ve sarımsaklı köfte ile çeşitli reçel ve pastaları konuklara ikram etti. ADAPADER Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanak, festivalin Adana lezzetlerinin tanıtılması açısından büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
TARİHİ SOKAKTA ETKİNLİK
Seyhan Belediyesi de etli dolmadan içli köfteye kadar Adana'nın meşhur yemeklerini farklı bir etkinlikle tanıttı. Şehrin en eski mahallesi olan Tepebağ'daki tarihi Turhan Arın Sokak'ta düzenlenen lezzet şöleninde SEYMER tarafından hazırlanan Adana'nın meşhur yemekleri katılımcılara ikram edildi. Başkan Zeydan Karalar, tarihi sokakta yapılan restorasyon sonrası protokol üyelerine sokağı gezdirdi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor