Pazartesi 16.10.2017
Son Güncelleme: Pazartesi 16.10.2017

Osmaniye’de yer fıstığı üretimi yüzde 43 arttı

Türkiye'de yer fıstığı üretiminin önemli bölümünü karşılayan Osmaniye'de üretim yüzde 40, ekim alanı ise yüzde 15 arttı. Kentle özdeşleşen yer fıstığı, gerek çerezlik, gerek yağ üretimi, gerekse sanayi ürünü olarak birçok alanda Osmaniye'ye önemli girdi sağlıyor. Türkiye'deki yer fıstığı üretiminin yüzde 40'ını karşılayan Osmaniye'de, ürünün yüzde 90'ı da kentteki fabrikalarda işleniyor. Son 7 yıllık istatistiklere göre Osmaniye'deki yer fıstığı üretiminde her yıl artış olduğu görülüyor. 2010 yılında birinci ve ikinci ürün olmak üzere 105 bin 840 dekarlık alandan 34 bin 990 ton elde edilen ürün, bu yıl 122 bin dekar alanda yaklaşık 50 bin ton olarak gerçekleşti. Yer fıstığında 2010 yılına oranla ekili alanda yüzde 15, rekoltede ise yüzde 43'lük artış görüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, bu yıl pamuk ekimi yüzünden yer fıstığı ekim alanının 2016'ya göre azaldığını ancak rekoltenin arttığını söyledi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.