Ciğer kebabıyla kahvaltı keyfi
Adanalılar her hafta pazar günü sabahın 4’ünde kalkıp 5’inde ciğer kebabı yiyerek güne başlıyor. Bu alışılmadık gelenek için yurdun dört bir yanından vatandaşlar Adana’ya geliyor
ESKİDEN DAHA YAYGINDI
Ciğerciler Sokağı'nda 40 yıldır kebapçılık yapan Mustafa Şahin (54), geleneğin eskiye göre değer kaybettiğini belirterek, "Cumartesi günü akşamdan başlıyoruz. İnsanlar gece çocuklarıyla, arkadaşlarıyla yemeye başlıyorlar. Pazar günü akşam 5'e kadar devam ediyoruz. Eskiden bu gelenek daha yaygındı. Burası eskiden kuş pazarıydı. Kuş pazarı kalktıktan sonra burası eski görkemini kaybetti" dedi.
YURT DIŞINDAN GELEN VAR
Ciğer ustası Seyfettin Danış (42) ise, "Burası bizim ustalarımızdan kalma. Bugüne kadar sürdü, inşallah sürmeye de devam edecek. Dünyanın her yerinden buraya insanlar geliyor. Amerika'dan, İsviçre'den, Almanya'dan hatta Rusya'dan bile gelen var" ifadelerini kullandı. Ciğer yemeye gelen Halil İbrahim Göl de, "Doğdum doğalı bu geleneği sürdürüyoruz. Her pazar geliyorum. Herkes gelsin buraya. Eşsiz bir kahvaltı keyfi" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor