Salı 24.10.2017

Gaziantep yemekleri artık Zahire Evi’nde

Gaziantepli ev kadınlarının yöresel gıdaları üretip satışa sunacakları Gaziantep Zahireleri Evi, Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit ve Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından hizmete açtı. Cevizli sucuk yapımı için kurulan kazanın başına yaşlı kadınlarla birlikte geçen Şahin ve Ümit, üzüm suyunun kaynatılmasının ardından ipe dizilerek hazırlanan cevizleri kazana batırarak sucuk yaptı. Gaziantep mutfağının dünyaca tescillenmiş önemli bir mutfak olduğunu söyleyen Başkan Şahin, "Ninelerimiz, dedelerimiz bu kazanda kaynatılan şireden sucuk, bastık yaparak sağlıklı yaşıyorlardı. Bu evde geleneksel ürünlerimizi ürettirip Mutfak Sanatları Merkezi'nde kullanacağız. Fazlasını da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.