Mimarlığı bıraktı kaz çiftliği kurdu
Batman’ın Beşiri ilçesinde Mimar Volkan Tarhan, çocukluk hayali için mesleğini bırakarak kaz çiftliği kurdu.
Beşiri ilçesinde yaşayan Mimar Volkan Tarhan, çocukluk hayalini gerçekleştirebilmek için mesleğini bırakarak, kaz çiftliği kurdu. İlçeye bağlı Bahçeli köyü Kapaklı mezrasında 40 bin dönümlük mera üzerinde çiftlik kuran Tarhan, 4 bin 500 kaz yetiştiriyor. Kurduğu çiftlikte Çin, Rus ve Afrika ile yerli kazlar yetiştiren Tarhan, yurt dışından farklı ırklarda kazları Türkiye'ye getirerek işini geliştirmeyi istiyor.
Çocukluktan beri kaz çiftliği hayalinin olduğunu, eğitim ve çeşitli nedenlerle bunu hayata geçiremediğini anlatan Tarhan, "Üniversiteyi bitirdikten sonra bir süre mimarlık yaptım. Mimarlık da bir hayalimdi onu gerçekleştirdim ikinci hayalimin peşinden koştum. Kaz çiftliği için mesleğini bıraktım ve şuan ki işimden de memnunum. Kaz üzerine yeni girişimciler olursa da seve seve yardımcı da olurum" dedi.
"AMACIM KAZ ETİ LEZZETİNİ TÜRKİYE'DE TATTIRMAK"
Yetiştirdiği kazları Erzurum, Antalya, Merzifon gibi illerden gelen talepler üzerine sattıklarını anlatan Tarhan, "Yavru satışı, kesimlik kaz satışı gibi talepler alıyoruz. Amacımız kaz etini tavuk ve hindi gibi insanlara sunmak ve insanların bu lezzeti tatması. Şuanda 4 bin 500 kazımız mevcut, 20 bin adet damızlık üretmeyi düşünüyoruz. Kazlarımız hibrit kaz olduğu için genelde kuluçkaya yatmıyorlar. Kazlar makinelerde kuluçkalandırılıyor. 30 günlük süreden sonra civciv elde ediyoruz.
Civcivleri büyütüyoruz, damızlık olarak satıyoruz. 40 bin dönüm mera alanımız mevcut ve hayvanlara genelde buğday, buğday kırığı, arpa, mısır, mercimek gibi yemler veriyoruz. Bazı insanlar bana Mimarlığı bırakıp kaz çiftliği kurduğum için bana güldüler. Umursamadım bu benim hayalimdi. Gerçekleştirdim ve elimden geldiği kadar bu sektöre hizmet edeceğim" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor