Tarsus’ta yöresel lezzetler tanıtıldı
Tarsus’un yerel lezzetleri uluslararası gurme ve şeflere tanıtıldı. Lezzet festivali renkli görüntülere sahne oldu
GASTRONOMİNİN ÖNEMİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, medeniyetin en temel ölçülerinden birinin de gastronomi olduğuna değinerek, "Toplumlar yalnızca dilleri ile değil kıyafetleri, tavırları, davranışları ve mutfaklarıyla da konuşulur. Dünyaca ünlü şefler Tarsus'a gelerek yöresel lezzetleri tattı. Lezzet, doğal ve taze gıdaları ustaca işleyen sanatkar ruhların ve maharetli ellerin işidir. Kalbe giden yol mideden geçiyorsa eğer, tam yerine geldiniz" dedi.
HER ŞEY TARSUS İÇİN
Tarsus'un lezzetlerinin ön plana çıkması için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Tarsus Belediye başkanı Şevket Can ise, "Tarsus'un eşsiz lezzetlerinin tanıtılması ve günlük yaşamda daha çok yer alması için düzenlenen etkinlik bu birkaç günle sınırlı kalmayacak. İlerleyen günlerde de bu etkinlikle ilgili çalışmalarımız devam edecek" dedi. Tarihi Tarsus Evleri St. Paul Kuyusu'nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlar kurulan stantlarda beğendikleri lezzetlerin yapılışlarını yerinde görürken, bir yandan da yapımındaki püf noktalarını ustalarından öğrendi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor