Perşembe 09.11.2017

Kentin başarısına ivme katacak yatırım

Özmen Un, Gaziantep’te kurduğu 55 bin ton kapasiteli Lisanslı Hububat Deposu ve Endüstri 4.0 ürünü yeni un fabrikası Gaziantep’in başarılarına başarı katacak

Gaziantep'in önde gelen sanayicilerinden olan Özmen ailesi, Türkiye'nin en büyük özel lisanslı deposunun ardından ülkemizde bir ilk olan Endüstri 4.0 ürünü un fabrikası kurdu. Özmen LİDAŞ ile 55 bin ton kapasiteli silolarıyla bölgedeki ilk lisanslı depoyu hizmete sunan Özmen LİDAŞ, iyi koşullarda sağlanmasını sağladığı bölgedeki ürünlerin elektronik ürün senetleriyle ülkenin her tarafında nakliyat sorunu olmadan satılmasını da sağlıyor. Özmen LİDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Özmen, 20 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen lisanslı depoların 55 bin ton hububat depolama kapasitesine sahip olduğunu belirterek, "Ürünlere depolara gelişinde yapılan analiz sonucunda lisans veriliyor. Üretici, tüccar veya sanayici ürün getirebiliyor. Bizden aldığı lisans belgesi ile ürününü istediği yerde satabiliyor. Ürünler laboratuar tahlillerine göre depolara el değmeden taşınıyor" diye konuştu.
SAĞLIKLI DEPOLAMA
Lisanslı depoculuğun bir çok yararı olduğuna vurgu yapan Özmen, "Sağlıklı depolama ile ürünler iyi korunuyor, ticaretini kolaylaştırıp ekonomik bir enstrüman olarak kullanılmasını sağlayarak finans sektörüne kazandırıyor. Ürünler belgeyle alınıp satıldığı için aynı zamanda kayıt altına da alınmış oluyor. Çiftçi malını uygun depolama ile istediği zaman satabiliyor" dedi.
VERİMİ ARTIRACAK
Türkiye'nin yıllık tarım üretiminin 100 milyar dolara yaklaştığını, bunun iklim ve coğrafyası tarıma çok elverişli bir ülke için yetersiz olduğunu vurgulayan Oğuz Özmen, "Ülkemizde bilinçli tarım yapılması verimi arttıracak en önemli unsur. Bu tür faaliyetler de çiftçinin bilinçlenmesinde ve ürünün verim ve kalitesini arttırmada önemli bir adım olacaktır" şeklinde konuştu.
TÜRKİYE'DE İLK
Öte yandan un sektöründe Türkiye'nin önde gelen üreticileri arasında yer alan Özmen Un, Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesi'ne Türkiye'de bir ilk olan Endüstri 4.0 ürünü yeni bir fabrika kurdu. Oğuz Özmen, buğdayın fabrikaya girişinden itibaren çıkış sürecine kadar olan tüm işlemlerin insan eli değmeden son teknoloji ürünü makinelerle işlendiği tesisin ülkemizde sağlıklı ve kaliteli ekmek üretimi için büyük bir avantaj sağlayacağını sözlerine ekledi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.