Nar ekşisi için kazanlar kuruldu
Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde nar hasadının başlamasıyla birlikte nar ekşisi kazanları da kuruldu. Zahmetli sürecin sonunda 13 kilo taze nardan 1 kilo nar ekşisi elde ediliyor
ZAHMETLİ SÜREÇ
Yapımı oldukça zahmetli olan nar ekşisini ortaya çıkarabilmek için aileler seferber olarak hep bir koldan çalışıyor. Tarlalardan toplanan narlar, evlerde ekşi ve tatlı olarak ayrıldıktan sonra sopalarla vurularak taneleniyor. Çuvallara doldurulan narların 'curun' adı verilen küçük havuzlarda ayaklarla ezilerek suyu çıkarılıyor. Çıkan suyun daha sonra büyük bakır leğenlerde saatlerce kaynatılarak kıvam alması bekleniyor. Belli kıvama gelen nar suyu soğutularak isteyenlere nar ekşisine dönüşüyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor