Son Güncelleme: Cuma 17.11.2017
Fındıktan sonra kivi de üretildi
Akdeniz ikliminin etkili olduğu Kahramanmaraş’ta, daha çok Karadeniz Bölgesi’nde üretilen fındığın ardından kivi de yetiştirildi
7 TON REKOLTE BEKLİYOR
Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Çokran ve Kalekaya mahallelerinde yaşayan halkın geçim kaynağı haline gelen fındık üretiminin ardından, ilçenin Karadeniz iklim özelikleri görülen Suluyayla Mahallesi'nde yapılan kivi üretimi de başarıyla sonuçlandı. Bahçesine 2013'te 250 kivi fidanı diken Adem Demirel, geçen yıl 4 ton olan rekoltenin bu yıl 7 tona ulaşmasını bekliyor.
YENİ HEDEFİ ÇAY ÜRETMEK
Vatandaşların 'Burada olmaz, yapma' demesine rağmen giriştiği kivi üretiminde başarılı olan Demirel, çevresindeki çiftçilere de örnek oluyor. Demirel, kivinin ardından çay üretimine de başlamayı hedefliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise Kahramanmaraş'ın 'mikroklima' özelliği gösteren bölgeleri bulunduğunu belirterek, birçok ürünün yetiştirilebildiğini dile getirdi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor