Turpun sofralara yolculuğu başladı
10 ÇEŞİDİ VAR
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser, ilçeye özgü turpun 36 bin hektar olan ekim alanının geçen yıla oranla değişmediğini söyledi. Turpun Türkiye genelinde bilinen 10 türü olduğunu anlatan Özeser, "10 çeşidi bölgemizde yetişen turp, her yıl 5 ay süreyle binlerce insana ekmek kapısı oluyor. Özellikle soğuk günlerde toplama, yıkama ve paketleme aşamaları zorlu geçiyor. Kadirli ve çevresinde yetiştirilen turpun tadı çok lezzetli olduğundan talep de fazla oluyor" dedi.
KİLOSU 60 KURUŞ
Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir de turpun bu sezon tarlada kilogramı 60 kuruştan alıcı bulduğunu ifade etti. Turpun, kış aylarında ülke ve Kadirli ekonomisine önemli katkısı olduğunu aktaran İspir, "Yöremizin en önemli ekonomik kaynağıdır. 5 ay süreyle 5 bin kişi, buradan ekmek yiyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor