Gastronomi şehri Hatay turizmde atağa kalkacak
EXPO 2021’in yapılacağı Hatay, kültür ve inanç turizminin yanı sıra gastronomi turizmiyle de kabuğunu değiştirmeye hazırlanıyor
BİRÇOK AÇIDAN ÖNEMLİ
Nacioğlu, UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edilmelerinin çok sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayarak, "Hatay zaten dünyaya tanıtılan bir kent yemekler konusunda. Şu anda ilimizin 600 çeşit yemeği bulunuyor. Gastronomi konusunda turlar düzenlenecek ve Hatay'a sadece kültür turizmini ve inanç turizmi için değil, gastronomi turizmi içinde insanlar gelecek" dedi.
HALKIMIZ FARKINDA DEĞİL
Türkiye'de Gaziantep'in 2015 yılında Gastronomi Şehri ilan edildiğini hatırlatan Nacioğlu, "2017 yılında da Hatay, Gastronomi Şehri ilan edildi. 26 ülke tarafından seçilen Hatay'ın artık kabuğunu değiştirmesi lazım. Yemekler konusunda da kendini geliştirmesi lazım. Hatay'ı daha iyi şekilde tanıtıp daha güzel yemekler sunmamız gerekiyor. Özellikle hijyen konusunda, servis konusunda kendimizi geliştirmeliyiz. Gastronomi şehri ilan edilmemiz halkımızı mutlu etmeli. Çünkü halkımız daha bunun farkında değil, bunun ilimize getirisi çok büyük olacak" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor